Trio BraHaVa

 

Trio BraHaVa
brengt  eigenzinnige interpretaties van werk van Pat Metheny en  Jaco Pastorius aangevuld met materiaal dat doorheen de jaren zijn waarde blijven houden is en eigenwerk. Deze drie musici zijn collega-docenten aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. 

Hendrik Braeckman is een gitarist die zijn opleiding heeft genoten bij o.a. Peter Hertmans, Paolo Radoni en Philip Catherine en stages heeft gevolgd bij Pat Metheny, John Abercrombie en Bill Frisell, niet de minste dus. De invloeden van deze laatsten zijn dan ook herkenbaar aanwezig in zijn subtiel spel. Zijn uniek lyrisch gitaarspel bevat veel verrassende elementen die de luisteraar constant weten te boeien. Hendrik heeft gespeeld met tal van Belgische en internationale jazzmusici zoals Frank Vaganee, Erwin Vann, Dré Pallemaerts en de Amerikaanse vibrafonist Dave Pike. Als co-leider van het trio “Ancesthree” met Piet Verbist en Ben Sluys speelde hij overal te lande en nam de Cd “Ancesthree” op.

Benoît Vanderstraeten is een briljante basgitaarvirtuoos die met de beste Belgische en internationale jazzmuzikanten zoals Steve Houben, Jacques Pirotton, Philip Catherine, Michel Petrucciani, Scott Henderson etc. heeft gespeeld. Tevens heeft hij gestudeerd bij de (bas)groten der aarde: Jeff Berlin, Stanley Clarke en Jaco Pastorius. Deze laatste is dan ook zijn grote voorbeeld. Zijn spel is subtiel doorspekt van Jaco-invloeden en is gekenmerkt door de vele onverwachte harmonische en ritmische wendingen in zijn improvisaties die je keer op keer op het verkeerde been zetten. Benoît heeft door de jaren een zeer eigen herkenbare stijl en unieke sound ontwikkeld.

Jan De Haas  is een begenadigd drummer en percussionist die een opleiding heeft genoten aan o.m. het Berklee College of Music in Boston waar hij cum laude zijn “Performance Diploma” behaalde. Tevens won hij de Eerste Prijs in de Jazz Hoeilaart European Jazz Contest. Hij is dan ook een veel gevraagde en gerespecteerde drummer die van alle (jazz)markten thuis is en tal van nationale en internationale jazzlegendes heeft begeleid, niet in het minst Chet Baker, Toots Thielemans, Philip Catherine en Jacques Pelzer, om er maar een paar te noemen.

Booking; hendrikbraeckman@telenet.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: